Ο ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττική)

Ιστοχώρος του ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Αττικής).......................... Ο Παπάδος ο Πλακάδος ο Παλαιόκηπος ο Σκόπελος και ο Μεσαγρός εξουσία και κλήρος της γενιάς μας...........και φυσικά το λατρεμένο Πέραμα

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η Μαρία Παλαιολογίνα στη Λέσβο και η λατρεία του Ταξιάρχη




Ο  Παγγεραγωτικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία  με την ΟΛΣΑ και το Μουσείο της Πόλεως των  Αθηνών   Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία  διοργάνωσαν  την  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών   τη   διάλεξη της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράς Κωνσταντινίδη με θέμα     “ Η Μαρία Παλαιολογίνα στη Λέσβο και η λατρεία του Ταξιάρχη”.
Οι Λέσβιοι  της Αττικής , παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες  έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση και  εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τη λατρεία του προστάτη του νησιού μας,  Αρχάγγελου Ταξιάρχη.
Ο συμπατριώτης  μας, Πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών,  κύριος  Αντώνιος Βογιατζής,  παρουσίασε  την ομιλήτρια,   η οποία σημειωτέον αφιέρωσε τη διάλεξη στη μνήμη της εκ Σκοπέλου αγιογράφου  Βιέννας Βιτσακτσή.

Ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα την ομιλήτρια κυρία  Χαρά Κωνσταντινίδη για την υπέροχη ομιλία της, καθώς και τον   Πρόεδρο του Μουσείου κύριο Αντώνιο Βογιατζή για την  ευγενική φιλοξενία.